pondělí 21. července 2014

Borůvkové muffiny



Tyto dny probíhal v Ostravě festival Colours of Ostrava, na který přijela i moje sestřenka Simča z Českého Těšína, a přibrala s sebou i mého milého bratránka Filípka. Horké letní počasí a program festivalu nás pomalu jistě vyčerpal, a když mi další den dala mamka za úkol něco rychlého pro návštěvu, napadl mě tento rychlý a snadný recept. Nejlepší jsou na něm ty borůvky- mé oblíbené ovoce, a taky celozrná mouka, díky které jsou tyto muffiny neobyčejné.



Ingredience na 18 muffinů:

2 hrníčky celozrné mouky
1/2 prášku do pečiva
3/4 (může být i celý) cukru krystalu
1 vejce
1/2 hrníčku oleje
3/4 hrníčku mléka
1 hrníček borůvek

Postup:

Jak říkám, muffiny jsou naprostá rychlovka, prakticky stačí všechno smíchat dohromady, a vytvořenou směsí naplnit košíčky.
Pořadí je následovné: smícháme všechny suché suroviny, do nich klepneme jedno vajíčko, přidáme mléko, olej, borůvky, a promícháme. Košíčky plníme do 3/4  a pečeme v předehřáté troubě na 190° přibližně 20 minut. Správně by měly muffiny vyběhnout a trochu popraskat na povrchu.

Na pečení doporučuju zvláštní plech na muffiny, aby se předešlo zbytečným nerovnostem. Efekt je ale spíš estetický, takže to není vyloženě nutné kupovat.









Rádi pečete muffiny, nebo jste spíš konzumenty? A jaké jsou vaše oblíbené?

- le boulanger


2 komentáře:

  1. Muffiny jsem už párkrát pekla, ale nikdy jsem nebyla s výsledkem spokojena.. Určitě vyzkouším tvůj recept, a dám vědět, jak to dopadlo! :-)) Nejsem zrovna moc schopná kuchařka, ale smíchat vše dohromady - to snad zvládnu! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to, že jsi nebyla s výsledkem muffinů spokojena? Věř, že podle tohoto receptu zvládne muffiny každý :)

    OdpovědětVymazat